Гипсени блокови
Digips Blocks

Дигипс Блокови се блокови врз база на гипс кои може да се користат за изградба на внатрешни средини. Како суви градежни објекти, овозможyваaт модификации на животната средина да се направат брзо и лесно, како на брзо поставување нивно отстранување. Со Дигипс Блоковите лесно можете да ги споделите вашите простории или да создадите ѕидови без трошење многу пари и време.

Инвестирање во внатрешни околини значи да бидете подготвени за иднината. Одржливоста на животната средина трае според времето и променливите услови само ако квалитетот на градежните материјали го ветуват ова.

Со користење на Дигипс гипсени блокови може ефикасно да се изгради вашиот ентериерен област со висок квалитет на ѕидови.

Дигипс блокови се нудат во дебелина од 80mm и мала тежина, но тие се многу одржливи. Овие особини ги правaт соодветен производ за изградба на ентериер поделба на ѕидовите. Системот на блоковите gи комбинираат предностите на сува и изолирани градежни материјали во еден производ. Сите предности можете да ги добиете преку едно парче блок (666x380mm), кој е дизајниран да им овозможи квалитетна и брза изградба.

Технички потадоци

Основи податоци

 • Дебелина: 80mm
 • Димензии: 666 x 380 mm
 • Тежина: ~ 20kg
 • Формат: 4 блокови / m²
 • Површина: мазна
 • Отпорен на оган
 • Употреба: се сече и се измазнуваат без оштетување на внатрешноста
 • Заклучок: боја, сликарство, тепих или декор производи (тули, 3D панели итн.)

Предност на гипсените блокови:

 • Лесно може да се стават
 • Oовозможуват брза изградба
 • Го оптимализират температурата на животната средина
 • Тие се здрави, составени од 100% природен гипс
 • Лесно огдоварaат vо површини со неправилни форми
 • Лесно се sечат и земат неправили форми
 • Отпорен на оган